søndag den 9. december 2007

Sådan undgår du at betale licens

Hvis du allerede betaler licens, så skal du først og fremmest afmelde din licens. Dette foregår på denne side: https://www.dr.dk/OmDR/Licens/Tilmeld+og+frameld/Framelding.htm Jeg har desværre ikke så meget erfaring på dette punkt, men en kort historie om at dit TV/radio er gået i stykker og nu er smidt ud eller at du af økonomiske årsager har set dig nødsaget til at sælge dit TV/Radio, burde kunne gøre det. Det er meget vigtigt at din framelding er blevet registreret hos DDR, inden du holder op med at betale til dette sammenrend af venstrefløjstosser, ellers vil DDR kunne trække dig i retten og inddrive pengene. Hvis DDR stiller sig meget på bagbenene over din framelding så bør du som minimum sende din framelding til DDR i et rekommanderet brev, så du altid kan bevise at du har frameldt dig.

Når du nu er kommet ud af monsterets grumme kløer, er den næste opgave ikke at blive indfanget i licenshelvedet igen. Den første faldgruppe er når du næste gang køber et licenspligtigt apparat (radio, TV, video osv.), så er det meget vigtigt at du ikke oplyser dit navn og din adresse til sælgeren! Forretningen skal nemlig viderbringe al information om alle der køber et licenspligtigt apparat til DDR. Disse fortrolige oplysninger du har opgivet til sælgeren bliver altså viderebragt, fuldstændigt uden dit vidende! WHAT tænker du sikkert, "det lyder jo som de rene Stasi metoder" - Ja DDR har desværre lært en hel del af deres gamle idoler i Østtyskland. Istedet for at bruge dit eget navn og adresse, kan du enten bruge en god bekendt som du ved betaler licens, eller give fiktive oplysninger som f.eks. "Kenneth Plummer, Jagtvej 69 2200 København N" Denne hemmelige registresammenkøring gælder dog kun inden for radio og TV branchen, og er meget nem at slippe uden om så længe man kender til den.

Nu hvor du er frameldt licensen og kender til denne faldlem, så kommer vi til den del de fleste frygter ved at framelde deres licens: Trusselsbreve fra DDR og kontrolbesøg af Licens-Lars. Brevene fra DDR variere en del i det, der er både opfordrene breve, trusselsbreve og "hvis du betaler nu, så ser vi igennem fingre med de sidste mange års manglende betaling" breve. Endelig er der også breve hvor DDR vil have dig til at skrive under på en tro og love erklæring om at du ikke har Radio eller TV. En gylden regl, er at man aldrig skal skrive under på noget fra DR, og aldrig sende noget tilbage til dem. Nu kan brevene engang imellem være meget sjove at læse, men hvis man har meget svage nerver er det bedste råd simpelthen at smide samtlige breve fra DDR ud, uden at åbne dem eller bekymre sig om dem.

Når det er gået op for DDR at du skider højt og flot på deres trusselsbreve, har de kun et sidste kort på hånden, nemlig Licens-Lars. Han render typisk rundt midt på aftenen mellem kl. 18 og 20, og banker på hos folk for at høre om de har et TV eller en radio. DDRs store håb er at han kan overraske folk, og de bliver så befippede at de skriver under på at de har TV eller radio. Jeg skal medgive at første gang han banker på, kan man godt blive en smule nervøs, men det er i den forbindelse vigtigt at huske på at Licens-Lars absolut ingen rettigheder har. Det kunne lige så godt være kassedamen nede fra netto, eller en af sutterne nede fra bænken der bankede på. Det vil sige at Licens-Lars har INGEN RET til at komme ind i din bolig (husk grundlovens paragraf 72 om boligens ukrænkelighed), og du har ingen pligt til at åbne døren eller at svare på hans spørgsmål eller på nogen måde tale sandt. Dette er Licens-Lars udemærket klar over, og han prøver ikke engang på at få dig til at lukke ham ind, men bliver pænt stående udenfor. Ydermere er det vigtigt at huske på, at den eneste måde Licens-Lars kan tilmelde dig til licensen er hvis DU SELV skriver under på det. Du kan altså have et 40 tommer fjernsyn kørende på fuld drøm i baggrunden og han kan stadig ikke gøre noget som helst. Den enste måde Licens-Lars kan få adgang til din bopæl er hvis han har en dommerkendelse, og den får han ikke på mistanke om at du muligvis lyver om et TV.

Fanger han dig ikke første gang, fanger han dig aldrig, da hans eneste chance er at du går i vild panik, og begynder at gøre ting du slet ikke er forpligtet til, så som at lukke ham indenfor og begynde at skrive under på hans papirer. Dette ved DDR også godt, og hvis du undslipper første gang kommer han kun forbi, hvis han tilfældigvis skal på besøg hos en anden i nærheden. Indtil videre har han kun været på besøg 2 gange på 8 år, og anden gang troede han bestemt ikke selv på det:

Lars: "Hej, du har vel ikke fået et fjernsyn siden sidst?"
Mig: "Nej"
Lars: "Okay"

Hvis det lykkes Licens-Lars at skræmme livet af dig (bare rolig han er typisk en gammel bamsefar omkring de 50) og du får skrevet under på noget du ikke burde, så husk at den kan altid reddes igen, da du blot kan afmelde din licens igen et par dage senere: https://www.dr.dk/OmDR/Licens/Tilmeld+og+frameld/Framelding.htm.

Du kan nu nyde resten af livet som sortseer, eller i det mindste indtil nogle fornuftige politikere søger for at få lukket DDR. Som sortseer vil du ikke blot have 2.200 kr. mere til dig selv hvert år, men du vil også fjerne 2.200 kr. i budgettet på denne røde propagandamaskine, se det kan man da kalde en win-win situation!

162 kommentarer:

Cykelsmeden sagde ...

Jamen, hvad nu hvis man har kabel-TV. Så meddeler TDC vel dette til DDR?

Unknown sagde ...

@ Cykelsmeden

Godt spm. Men, du følger bare ovennævnte vejledning, DDR kan intet stille op.
Ignorer alle regninger, trusselsbreve og besøg fra licensgestapo. De kan intet stille op!!

Sig nej til licensen sagde ...

Til Cykelsmeden:

Okay det skulle jeg måske have præciseret lidt bedre end "Denne hemmelige registersammenkøring gælder dog kun inden for radio og TV branchen". Men INGEN andre end Radio/TV butikker samarbejder med DDR. Jeg har selv haft Kabel-TV i 6 år uden nogle problemer.

Ingen internetudbyderne eller TV selskaber er interesseret i at stikke deres kunder til DDR, da dette straks vil skræmme mange af deres kunder over til de udbydere der ikke stikker deres kunder. Så du kan trygt afmelde din licens :-)

Unknown sagde ...

http://www.familieadvokaten.dk/search/showresult.asp?src=/breve-100/b100-243.html

En kontrollør kan ingen gang få fogedretten til at komme ind i ens hjem.

Jesper Juul Andersen sagde ...

Heldigvis er det da også de færreste tv forhandler der vidergiver dit navn og adresse. De fleste butikker kan godt se urimeligheden i licens.

http://kritiskpresse.blogspot.com/2007/02/kan-man-snyde-ddr.html

Jesper Juul Andersen sagde ...

http://kritiskpresse.blogspot.com/2007/02/
kan-man-snyde-ddr.html

Unknown sagde ...

Jesper Juul Andersen >> nej nej.. vi gider bare ikke alt det unødige papirarbejde... og kunderne skal jo have en god kundeservice :)

Unknown sagde ...

Har selv arbejdet ved en hardware forretning, der nægtede jeg os at skrive adresser på folk i systemet. EFTER jeg fik at vide hvad det egentligt var vi gjorde :(

Unknown sagde ...

Hej Folkens.
Jeg har lige fået mit første brev fra DDR. Om at jeg ikke er tilmeldt licens. Kan jeg bare ignorere brevet? hvis ja, hvad vil der ske fremover?
Mvh. Steffen

michael sagde ...

Læs nu det fine (og morsomme) indlæg øverst...

Dit spørgsmål er allerede besvaret der :)

jeg tænker bare - hva nu hvis licens Lars ser denne blog - ville han ikke ku gå til politiet ? Her er jo klokkeklare beviser på snyd?!?

Unknown sagde ...

Det er vel kun hvis du benytter dig af licens kanalerne uden at betale, at det bliver snyd. Og dette undgås jo ved at slette genudsendelses karrusellen fra dit tv:)

Jesper Juul Andersen sagde ...

@Steffen
Ignorer det, efter et stykke tid kommer licensmanden og du skal gøre det samme der, ignorer ham, luk døren.

@Michael
Og der er jo ingen bevis på snyd, steffen har jo ikke tv, han føler sig bare truet af en flok licens gangster og er utryk ved sin situation.

@ Hans Peder
Man skal betale licens så fremt man har et tv. Kun hvis du har taget tv-tuneren ud og den dermed reelt bare er et skærm skal du ikke betale licens (og du ligeledes ikke har radio, mobil og internet på over 256k)

Unknown sagde ...

Det i sig selv, at man skal betale, bare i det at man har mulighed for at modtage kanalerene, er jo tegn på idioti.
Jeg har jo ikke bedt om at modtage lortet men tuneren er en nødvendighed for at kunne se andre kanaler, ergo man tvinger folk til at betale for en varer, de reelt set ikke ønsker bare fordi, personen/ kunden har mulighed for at modtage den.
Det er sygt og egentligt et brud på handelslovgivningen

Mediehuset Kapitalen sagde ...

Det er ganske enkelt ikke korrekt information du her giver. Hvis licensinspektøren kan se eller høre dit fjernsyn eksempelvis fra den fra offentlig tilgængelig vej, så kan han melde dig som licensbetaler, og så kan det blive en kostelig affære ikke at betale. Alt dette står i Bekendtgørelse om Licens, §28 stk. 3.

"Stk. 3. Konstatering af licenspligt, jf. stk. 1, kan ske ved licensinspektørens observation af licenspligtige apparater i husstanden eller virksomheden m.v., herunder hvis inspektøren observerer et apparat gennem vinduer synlige fra den offentligt tilgængelige adgangsvej til husstanden eller virksomheden m.v. eller fra indgangsdøren til ejendommen. Herudover kan et licenspligtigt apparat konstateres ved, at licensinspektøren fra indgangsdøren til ejendommen kan høre tydelig lyd fra en udsendelse, hvis indhold og udsendelsestidspunkt efterfølgende kan verificeres."

Læs hele lovteksten her: https://www.retsinformation.dk/Forms/R0710.aspx?id=124994

Mvh. Tøger Torkel

Mediehuset Kapitalen sagde ...

Og så kan man forresten synge sange fra de varme lande om at det er snyd og unfair, men det er nu engang vores folkevalgte der har valgt at indgå denne aftale. Så som man siger, skik følge eller land fly...

Jesper Juul Andersen sagde ...

Shit! så nu er licensmanden blevet til vindus kigger. Havde helt glemt det lovforslag.

Nå, men heldigvis kan man hvis man bliver taget bare afmelde det en uge efter, og man fik jo tv'et i går!

Samberg sagde ...

Hvis jeg nu, er medlem af Canal Digital/Viasat eller lign.

Hvis jeg nu, bor i en lejelejlighed, og betaler til fælles antennen.

Kan jeg så stadigvæk undgå at betale licens?

J sagde ...
Denne kommentar er fjernet af forfatteren.
Unknown sagde ...

Hvis man er blevet tilmeldt og gerne vil afmeldes, hvilken årsag (på dr.dk/licens) er så smartest? umiddelbart tænker jeg 'Flyttet til udlandet', nogen der har erfaringer med dette?

Unknown sagde ...

Hvad hvis man køber en ny mobiltelefon? Skal mobilselskabet give navn og adresse videre til DR Licens?

Unknown sagde ...

Jeg betaler ikke licens, og har egentlig ikke tænkt mig at gøre det.

Men denne gang fik min kæreste brevet, direkte til hende og brevet starter med:

"F Group A/S oplyser at du har købt et licenspligtigt apperat..."

også fortsætter smøren ellers omkring hvordan jeg kan tilmelde og hvad jeg får ud af min licens (dvs. ingenting).

Nederst er der så et giro-kort som bortsetfra at være et girokort ligner noget lort som er fotokopieret på... Dog er der lavede stiplede linier til at man kan "bukke" den af.

Brevet er ydermere skrevet på rødt papir, giro-kortet er hvidt og teksten på bagsiden er også hvid.

Hvad gør jeg?

Nina sagde ...

Hmm, jeg blev taget for ca. en uge siden. Jeg bor på kollegie og vi var flere der blev taget. Det er første gang det er sket, men jeg har nu ikke skrevet under på noget - han sagde bare han vil tilmelde mig og at jeg snart vil modtage et girokort med posten. Men jeg har altså ikke skrevet under på noget, så hvad vil du/I råde mig til at gøre i denne situation? Jeg har for et par dage siden hørt, at reglerne omkring licens er blevet strammet op, så det nu bliver svært at undgå betaling.

Unknown sagde ...

Super tekst... hvis ikke det var fordi den virker lidt naiv og indeholder en del misvisende information. Licensen er blevet udvidet, så "Licens er en lovpligtig afgift for alle over 18 år, som har et apparat, der kan modtage og gengive radioprogrammer, billedprogrammer eller -tjenester; uanset hvordan apparatet benyttes." Dvs at man kan ikke blot ringe og sige at ens tv og radio er i stykker. Man skal samtidig overbevise dem om, at man heller ikke har en mobil (man ringer fra fastnet?) eller internet. Det er meget smart fundet på, det må man give dem!
Jeg havde endda svært ved at få lov til at slippe for at betale licens da jeg flyttede ud af landet - det lykkedes kun fordi de kunne se at jeg også havde meldt det til folkeregisteret. Men efter jeg kom tilbage begyndte jeg dog hurtigt at få de fine breve. Opfulgt af en opringning en aften (så det er de også begyndt på!). Jeg endte dog med at udfylde deres "så ser vi igennem fingre med de sidste par måneder"-blanket og sende den ind men har ikke hørt fra dem siden!

Unknown sagde ...

Nu vil jeg så lige sige at DR nu kan oprette dig uden skriftlig godkendelse. Det skete for mig, og jeg er lige kommet ud af en sag om det, og guess what, jeg tabte.... Øv bøv..

Unknown sagde ...
Denne kommentar er fjernet af forfatteren.
Unknown sagde ...

Jeg sad lige og kiggede på bekendgørelsen om licens.

§ 1. Efter radio- og fjernsynslovens § 69 skal der betales medielicens for apparater, som kan modtage og gengive billedprogrammer eller -tjenester, der er udsendt til almenheden, og radiolicens for apparater, som alene kan modtage og gengive radioprogrammer, der er udsendt til almenheden. Radiolicens og medielicens kaldes herefter som en fællesbetegnelse licens. Licens opkræves af DR, DR Licens.
Stk. 2. Ved apparater, som kan modtage og gengive billedprogrammer eller -tjenester, der er udsendt til almenheden, forstås
Dette er taget fra DR's egen side.

Sådan som jeg har forstået det, må du gerne være koblet til nettet.. MEN du må ikke kunne modtage og se billeder/radio fra DR.

Sidder bare og tænker. Hvis jeg nu gør det umuligt for mig at komme til noget som helts der er under public service, så kan de vel ikke gøre en skid??

Hvis jeg nu laver en aftale med min ISP, af de blokere alt fra deres hjemmesider.. Jeg ser aldrig tv, så vil da gerne ofre DR.dk til fordel for de der 1130,- ??

Unknown sagde ...

@ Louise

Jeg tager mig som eksempel.
Jeg har muligheden for mere eller mindre, at lukke min forbindlse til DR.

Min telefons software virker ikke, så kan ikke se film på nettet.

Jeg er så, så heldig min telefon har en radio... Hurra.!

Meen! HVis vi kigger på bekendgørelsen. Den skal kunne opfange det.. Dette kræver at jeg har mine høre telefoner i.. De desværre gået i stykker. Uden det, har det ingen antenne, og telefonen vil ikke åbne radioen... Altså, virker den heller ikke..Samtidig har jeg hørt rygter om, at medie licensen faktisk er imod EU's love.. Men har dog ikke sat mig ind i den del endnu.

Martin sagde ...

Jeg har sendt denne mail til DDR. Stadig intet svar.

Vi har modtaget din henvendelse vedrørende og vil sørge for, at det når den rette medarbejder i DR.Din henvendelse er følgende:

Jeg er licensbetalende dansker med bopæl i DK. Jeg ser DRs programmer via min PC - også når jeg er i udlandet. Det er helt uacceptabelt, at min adgang til programmerne begrænses - uanset årsagen. Jeg er bekendt med Deres ophavsretslige forklaring. Den holder ikke. Det er DRs problem - ikke mit. Jeg betaler fuld licens - og forlanger fuld service. Hvis DR ensidigt begrænser sin betjening af kunderne, er der tale om et aftalebrud, som stiller kunderne frit. Altså: uden frit programvalg, ingen licens. Jeg har stillet min licensbetaling i bero, indtil jeg har fået en tilfredsstillnde forklaring fra Dem.

Martin R

Unknown sagde ...

Om man nu nekar till att man har TV Computer med mera. Kan man någonsin få en böter för... jag vet inte mened eller något i den stilen?

Helt enkelt kan man bara rå neka och gå fri eller kan där komma en böter vid fastställande om att licens krävande apparater finns i bostaden?

Kalypso Mielow sagde ...

Jeg har lige fået "brev". Jeg kan bruge naboens trådløse internet, men kan DR spore mig, hvis jeg ser tv på min computer?

Charlotte Brodersen sagde ...

Er det lovligt at RINGE, og spørge om man har en Iphone med net og derefter tilmelde en licens på den begrundelse?

napster1989 sagde ...

BRENN BREVENE! DE KAN IKKE GJØRE NOGET! LICENS-LARS KAN IKKE KOMME IND DØREN DIN, OG DU KAN VENDLIGST BE HAN GÅ VEK FRA DIN EJENDOM OM DU ØNSKER DET! VI ER DOG ALLE SENILE..!

OxelF sagde ...

*HJÆLP**HJÆLP**HJÆLP**HJÆLP*

Jeg har købt et fjernsyn i et storcenter, nu har jeg fået et brev om at DR kan se jeg har købt et licenspligtigt apparat i dette storcenter og at jeg IKKE betaler licens.. Kan jeg også ignore dette brev nu hvor de kan se jeg har købt et "licenspligtigt apparat" som er et tv?!

Kristian sagde ...

@OxelF:

Man skal vel ikke betale en dyr licens fordi man ønsker at give sin gode ven et, såkaldt licenspligtigt apparat?! ;-)

Super godt indlæg!

Anonym sagde ...

Kan man undgå at betale licens, trods det man bor i et kollegie hvor der er "fri internet og tv" med i pakken? (det kan nemlig ikke meldes fra)

kenneth sagde ...

Dvs. At hvis man ikke gider at se tv men blodt er film narkoman og bare har et tv og en dvd. Ikke nogen form for antenne forbindelse. Grundet at ens arbejdstider gør at man ikke er hjemme når dr. Sender deres latterlige tv programmer. Der iøvrigt slutter når jeg kommer hjem. Betyder det så at jeg skal betale den dyre licens.
Kenneth

Weber sagde ...

Jeg har lige haft besøg af licensmanden.. :(
Han sagde bare at han ville oprette mig, intet andet, han var her i 20 sek. men jeg har ikke skrevet under på noget, og har ikke gjort noget som helst.

Alt han gjorde var at sige at jeg, havde et flot fjernsyn og at jeg skulle betale licens, men hvad sker der så nu, er jeg så meldt til noget, selvom jeg ikke har skrevet under på noget.?

Livgarderen som ikke vil betale licens! sagde ...

Jeg ved ikke om denne debat stadig kører, og om geniet, som har skrevet indlægget stadig er med på linjen, men jeg vil lige prøve desperat at spørge om hjælp alligevel!

Jeg har været sortséer i halvandet år har jeg for nyligt rigtigt opdaget. Eller dvs, licens har stået nederst på min "to-do"-liste i alt for lang tid, og det som er hændt nu, er at jeg har fået brev fra skat, hvor de gerne lige vil have de 4000kr som jeg skylder dem for halvandenårs dumhed + rykkere!

Spørgsmålet lyder derfor på: Har jeg kvajet mig og dermed skal betale de 4000kr, fordi jeg ikke har skænket det en tanke og ikke fået afmeldt mig dengang jeg fik den første regning? Jeg blev iøvrigt tilmeldt pga jeg købte et TV i Fona, kan jeg nu se! Jeg mener bare .. kan jeg slippe for de 4000bobs, nu hvor skat er ved at sætte kløerne i mig? Mvh den desperate!

Frederik sagde ...
Denne kommentar er fjernet af forfatteren.
Frederik sagde ...

Jeg er ved at blive godt og grundigt træt af dr!

ud over jeg er træt af deres latterlige breve om at jeg ikke er tilmeldt licens, så har
Licens Lars var hjemme på mit private kollegie værelse imens jeg var på arbejde !!
har ingen ide om hvordan han er kommet ind, ved bare min kæreste var på besøg og
låg og sov da han pludselig var der. så spurgte han om jeg var hjemme og så sagde hun nej,
og så sagde han at jeg ville få et brev, og så gik han.

Nu har jeg så modtaget regning + rykker gebyr og i brevet står der at jeg har haft
besøg af Dr Licens og de har snakket med mig og jeg har sagt til dem at jeg var licens pligtig!

hvilket jo er en stor fed ulækker løgn da jeg på omtalte tidspunkt var på arbejde,
desuden var jeg ikke licens pligtig.
men nu siger de jo så at de vil trække pengene i skat.

Hva fanden er det for noget klamt noget!?

ifølge mig er der her tale om overtrædelse af Straffeloven

kapitel 16. §155.
Kapitel 17. §161.
Kapitel 27. §264. stk. 1.

Oversigt for overstående.
16. kapitel
Forbrydelser i offentlig tjeneste eller hverv m.v.
§ 155. Misbruger nogen, som virker i offentlig tjeneste eller hverv,
sin stilling til at krænke privates eller det offentliges ret,
straffes han med bøde eller fængsel indtil 4 måneder.
Sker det for at skaffe sig eller andre uberettiget fordel,
kan fængsel indtil 2 år anvendes.

17. kapitel
Falsk forklaring og falsk anklage
§ 161. Med bøde eller fængsel indtil 2 år straffes den,
som udenfor det i § 158 nævnte tilfælde for eller til en
offentlig myndighed afgiver en falsk erklæring på tro og love eller
på lignende højtidelig måde, hvor sådan form er påbudt eller tilstedt.

27. kapitel
Freds- og ærekrænkelser
§ 264. Med bøde eller fængsel indtil 6 måneder straffes den, som uberettiget
1) skaffer sig adgang til fremmed hus eller andet ikke frit tilgængeligt sted,
2) et informationssystem, der behandler følsomme oplysninger,
som er omfattet af § 7, stk. 1, eller § 8, stk. 1,
i lov om behandling af personoplysninger, om flere personers personlige forhold.
Stk. 4. Sker den i stk. 1-3 nævnte videregivelse m.v.
under særligt skærpende omstændigheder, er straffen fængsel indtil 6 år.
Som særligt skærpende omstændigheder anses navnlig tilfælde,
hvor videregivelsen m.v. sker i særligt stort omfang eller
indebærer særlig risiko for betydelig skade.


Hva fanden skal jeg gøre? jeg nægter simpelthen at betale for det der!
hvis det endelig er kan de sende mig en ny licens kontrakt til
mig og min kæreste da vi nu er flyttet sammen og nu er licens pligtige,
som jeg prøver at forklare dem i mine klage breve.
men de er jo total idioter og fatter ikke en skid!!

er villig til at gå hele vejen i retten med dem,
for jeg har sgu menneskeret til at leve og ånde på denne jord
uden at skulle betale medie og radio licens.

Rolf sagde ...

På http://www.dr.dk/OmDR/Licens/Privat/Forretningsbetingelser_maanedsbetaling.htm

står der:

".....Hvis licens, påløbne renter, rykkergebyr og andet skyldig beløb ikke er betalt inden rykkerfristens udløb, vil DR Licens overlade inddrivelsen af det skyldige beløb til SKAT."

Er der nogen der har oplevet at SKAT trækker pengene over skattebilletten?....

Frederik sagde ...

@Rolf

Well det er også denne besked jeg har fået af dem, men det er dog ikke sket endnu, men det er jo heller ikke gjort op endnu, så vi får se hvad der sker.
Ved bare jeg går helt amok hvis de tager mine penge uden min tilladelse!

Livgarderen som ikke vil betale licens! sagde ...

Det er ikke mange svar vi får herinde synes jeg ikke .......

Miss L sagde ...

Efter de nye regler, kommer DDR så også efter e´n, hvis man ikke har hverken tv eller radio, men har computer??

Miss L sagde ...
Denne kommentar er fjernet af forfatteren.
Frederik sagde ...

Taberne fra DR Licens udtaler:

========================

I Danmark er alle forpligtiget til at betale licens hvis de har medie- eller radiolicenspligtige apparater. Har du TV, mobil eller computer med internet skal du derfor betale den lovpligtige medielicens. Har du radio eller bilradio er du kun forpligtiget til at betale radiolicens. Reglerne om licens er fastsat i Kulturministeriets Bekendtgørelse om licens. Ifølge Bekendtgørelsen om licens § 3 skal der betales licens uanset hvordan antenneforholdene er. Du skal også betale licens, selvom du ikke tænder fjernsynet, udelukkende ser DVD-film eller udenlandske programmer, aldrig lytter til radio eller, ikke bruger DRs internet services. Du skal med andre ord betale licens uanset den nærmere benyttelse af apparatet.

Det er IKKE brugen af apparat, men det at apparatet findes på folkeregisteradresse der gør at man er licenspligtig. Og du oplyste i din tidligere henvendelse du har TV på din adresse, og dermed er du licenspligtig.

========================

Kan dog ikke se hvordan dette kan være lovligt uden vores accept som danske borgere! er det diktatur vi lever i eller hvad er der i vejen med det danske land !?

Rolf sagde ...
Denne kommentar er fjernet af forfatteren.
Rolf sagde ...

Helt enig! Sørgeligt at 99% af alle danskere betaler denne middelalderlige afgift uden at kny.

kenneth sagde ...

Det ville være det samme.
At man skulle betale vægtafgift
Hvis man har en bil uden nummerpladder.

Louise sagde ...

FOR AT UNDGÅ SKAT OG DR:

Afmeld DR licens. Ignorer breve og nægt Licens Lars adgang.

De kan ikke videregive gebyr til SKAT, hvis de ikke har belæg for, at der er et. Altså, hvis du er afmeldt, så kan de ikke kontakt SKAT.

Rolf sagde ...

Til Pathatlon:

Er det noget du ved med 100% sikkerhed?

Man skulle netop tro at når man først vælger at afmelde sin licens, at så ville de pudse SKAT på een, eftersom vi alle skal betale licens?

Så igen, er det noget du ved med 100% sikkerhed?

Livgarderen som ikke vil betale licens! sagde ...

Pathatlon har ret. Dog har jeg et andet spørgsmål - hvad gør jeg hvis jeg ikke har været klar over jeg har været tilmeldt og nu skylder 4000kr, som de har vidergivet til skat? Jeg har selvfølgelig afmeldt mig hos DR, men er ikke klar over hvordan jeg formulerer mig korrekt når jeg skal argumentere for at jeg ikke har været licens berettiget for de 4000bobs.. HELP :(

U Mad Bro? sagde ...

Til #Livgarderen som ikke vil betale licens!#

Du er på skideren da du i systemet er tilmeldt DR's licens- og siden du er det, HAR DR belæg for at gå til SKAT og derved kræve fra SKAT at SKAT skal sige til dig at du skal betale.
Tricket ligger jo netop i ikke at være tilmeldt. Tilmeldingen sker jo kun via samarbejde fra dig, EN UNDERSKRIFT(hvilket jeg kan forstå på dig at du sikkert har skrevet under på siden du er tilmeldt). LoL
At du så ikke har afmeldt dig, må du jo så bøde for nu.

Get dumpstered kid.

Frederik sagde ...

JEG VANDT!

Jeg har nu fået følgende mail fra DR!

===============================

"Tak for henvendelsen.

Vi er kede af at du er blevet uberettiget tilmeldt den 15. november 2011, hvilket må bero en misforståelse."

===============================

Det var som om de fattede at de skulle trække sig da jeg truede dem både med advokat samt pressen!
så guys, hvis i ikke bliver fair behandlet af dem er der håb! det kan dog se lidt sort ud hvis i har underskrevet, så tror i må betale den regning og så afmelde jer igen for fremtiden, tror desværre ikke der er andet for.

AA sagde ...

Hvis man nu flytter til udlandet, Jeg har tænkt på at flytte til tyskland, skal man så betale licens sålænge jeg er dansk statsborger?

Frederik sagde ...

Nej, så skal du gå ind på dr.dk/licens og afmelde din licens med begrundelse at du flytter til udlandet.

stigp sagde ...

Hej blev ringet op af en klam kost fra DDR.
Hun spurgte om hvorfor jeg ikke var tilmeldt licens, hvilket jeg ikke lige havde lyst til at svare på, endvidere spørger hun så om jeg har et tv.
Der siger jeg at det vil jeg ikke udtaler mig om, hvor efter hun FNISER og siger det tager hun som et ja og tilmelder mig og at jeg får et brev en af dagene.
Hun fortsætter men jeg smækker røret på.

Hvad gør jeg så nu, er det bare og afmelde eller skal jeg vente på brevet?

Efter de mange forskellige udmeldinger tvivler jeg stærkt på det er så nemt at slippe.

Silvercloud sagde ...

Til stigp:

Du skal under ingen omstændigheder acceptere det. Skriv med det samme til DDR og forklar dem hvad der er sket og hvornår hun har ringet til dig. Beskriv desuden at du ikke har fjernsyn mm. og derfor ikke skal være tilmeldt licens. De bånder garanteret samtalerne pga. det juridiske, så der burde også der være klart bevis på, at hun har tilmeldt dig noget som du ikke har sagt ja til.

stigp sagde ...

til Silvercloud:

Nu er der gået 8 dage uden at jeg har modtaget indbetalingskort, så er sgu i tvivl om jeg overhovedet er tilmeldt eller de regner med jeg gør noget selv (som om). Er hellere ik blevet ringet op igen....

Så kan jeg forvente og få en rykker med gebyr og hele pisset, hvis jeg ik gør noget?

Frederik sagde ...

NEJ du skal IKKE vente, fordi det vil resultere i du vil få rykkere og jeg ved ikke hvad, du skal gå ind på dr.dk/licens og gå ind under afmelding af licens og så må du afmelde dig, du skal indtaste dit person nr så hvis du er tilmeldt vil du automatisk blive afmeldt igen, hvis hun ikke har tilmeldt dig, ja så er du bare på den sikre side :) en afmelding tilmelder dig i hvert fald ikke :P

du skal bare oplyse at du ikke har tv, radio, pc eller noget lign som kan modtage og fremvise et billede eller lyd. og dermed er du ikke licens pligtig. vend tilbage hvis du får flere problemer, fordi de går langt over stregen og faktisk overtræder flere paragraffer fra den Danske grundlov + den danske straffelov ved at bruge de metoder de nu bruger for at få folk i fælden. og tro mig de er ikke interesseret i at komme i pressen med dette eller i retten for den sags skyld.

Anonym sagde ...

Jeg har modtaget et brev fra DR, hvor der står at jeg er blevet tilmeldt licens, efter at en inspektør har været forbi min adresse, og gennem vinduet har konstatere, at jeg har licenspligtige apparater i hustanden. Skal man afmelde sig eller hvad? Har ringet til DR, og de mener at jeg skal skrive en mail til dem, om at jeg ingen licenspligtige apparater har?

Frederik sagde ...

gå ind på dr.dk/licens og afmeld med det samme!!!!
det kan ikke gå hurtigt nok!
og så skal du bare skrive at du ikke er licenspligtig, og hvis der bliver noget jamen så dit tv jo bare gået i stykker? længere er den ikke.

Unknown sagde ...

Hej.
Håber i kan hjælpe mig her.

Jeg er netop i dag blevet ringet op af dr licens, fordi at jeg for et par måneder siden er flyttet i lejlighed og har i den sammenhæng selfølgelig ikke tilmeldt mig licens.

Han spurgte om jeg havde noget fjernsyn. Dum og overrasket som jeg var måtte jeg fortælle ham at det havde jeg netop fået for et par dage siden.. Han fortalte så at han ville tilmelde mig licens, og at jeg ville modtage et girokort inden længe.

Hvad er det bedste at gøre her? Hvis de optager samtalerne, så har jeg jo indrømmet at jeg har et fjernsyn, så det kan de jo bruge imod mig.

Hvad ville være det smarteste at gøre for at undgå den latterlige licens?

Frederik sagde ...

https://www.dr.dk/DR/Licens/DR.Licens.Forms/HusstandUnsubscribe.aspx

Smut ind på overstående link og afmeld din licens, og bare skriv dit tv er gået i stykker. hvis du skal bruge en historie så bare find på noget med at som du selv oplyste var du lige flyttet og derfor gik det i stykker da du skulle rykke rundt på det og pt. ikke har råd til et nyt tv, så vil du blot få af vide at du skal huske og tilmelde dig licens når du får et nyt. Som du bare siger ja til at gøre, og hvis det er de en dag buster dig igen har du lige fået det og ikke lige har nået at tilmelde dig og så gentag det hele igen :)

Husk at sige du ikke engang kan åbne radio på din mobil eller noget, læs reglerne for licens og sørg for ikke at oplyse du har nogen af de ting der er licenspligtige.

Noget af det vigtigste er at du heller ej oplyser din adresse i butikken når du køber fjernsyn, computer eller lign. for disse oplysninger sender butikken videre til dr licens uanset om de siger de gør det eller ej.
så bare bed dem skrive butikkens egen adresse på listen for de har intet andet at bruge det til. det kommer ikke dem ved hvor du bor når du betaler for varen når du tager den med dig.

Håber du fik svar på dit spørgsmål :)

Dennis sagde ...

Frederik, du for sej.
Når i skriver DDR mener i så DR(Danmarks Radio) eller noget andet?
Ved ikke hvad DDR er, nogen der kan fortælle mig hvad det er?

stigp sagde ...
Denne kommentar er fjernet af forfatteren.
stigp sagde ...

deutsche demokratische republik

Benjamin sagde ...

Har man pligt til at betale DR licens hvis man bruger fjernsyn kun til at spil dvd'r og spilkonsol?

Frederik sagde ...

Desværre ja Benjamin...

Medielicens
Hvis du har et eller flere af disse apparater, skal du betale medielicens:
Tv eller tilsvarende apparat
Computer med adgang til internet eller et andet netværk med en download hastighed på 256 Kbit/s eller derover
Computer med enhed, for eksempel tv-tuner, som kan modtage tv via radiobølger eller netværk
Mobiltelefon med internetadgang
PDA'er og andre enheder, der trådløst kan modtage og gengive billedprogrammer og -tjenester
Radiolicens
En radio er også dækket af medielicensen, men hvis du udelukkende har radio, skal du kun betale radiolicens.

Virksomheder og institutioner skal ikke betale radiolicens.

Så hvis dit tv er i stand til at opfange og fremvise et billede så skal du betale licens.

Hvem skal betale licens?

Licens er en lovpligtig afgift for alle over 18 år, som har et apparat, der kan modtage og gengive radioprogrammer, billedprogrammer eller -tjenester; uanset hvordan apparatet benyttes.

Det vil sige at du som privatperson skal betale licens for husstande hvis du har et licenspligtigt apparat på din private bopæl, feriebolig, bil og/eller båd.

Og det betyder, at licensen ikke afhænger af om du bruger DRs public service tilbud: DR1, DR2, www.dr.dk, P1, P2, P3, P4 og de digitale radiokanaler, eller udelukkende ser udenlandske programmer.

I Danmark er der to licenstyper for privatpersoner:
Medielicens for husstande
Radiolicens for husstande
Der betales 1 licens pr. husstand og alle husstandens apparater er dækket af licensen.

Benjamin sagde ...

@Frederik Tak for dit grundigt svar. Gælder de regler også når det er et firma betalte internet forbindelse og telefon jeg har?

Frederik sagde ...

Det var så lidt, har læst en del på emnet så kan jeg lige så godt hjælpe andre :) men ja din licens er knyttet til dit cpr nr. Så du skal desværre betale, men der er ingen der tvinger dig så længe dr ikke ved du er licens pligtig. :)

Rolf sagde ...

Jeg har lige fået et brev fra SKAT om at jeg har 30 dage til at betale min licens (plus kr. 400,- i gebyr) ellers vil det blive inddrevet over min løn, og jeg vil blive oprettet i Ribers som dårlig betaler.

SKAT kan desuden modregne og gøre udlæg for denne "gæld" hvis jeg f.eks skal have penge tilbage i SKAT. De kan også give mig mulighed for at sælge mine ejendele, og bruge pengene til at betale af på denne gæld.


Ja langt ude, men sådan er spillereglerne åbenbart blevet for os der i lang tid har nægtet at betale licens.

Med andre ord, der er i mine øjne ikke længere nogen mulighed for at undgå at betale licens.

Jeg må bøje mig for "DDR" og SKAT, og fra nu af betale min licens....

Sebastian sagde ...

Hej alle sammen.

Jeg har lige haft besøg af den stupide Licens-Lars.

Han spurgte om jeg ikke lige var flyttet ind, og jeg svarede så jo, selvom det ikke passede.

Han spurgte derefter om jeg havde et tv og da jeg overhovedet ikke havde set den komme sagde jeg ja, men det er ikke noget jeg bruger.

Han stod med en tablet af en art og sagde, skal vi så ikke bare skrive dig op til et halvt års licens, og jeg sagde så tjoe. Han sagde så at jeg ville modtage noget med posten osv.

Nu hvor jeg ikke har skrevet under på noget, bliver jeg så tilmeldt licens og kan jeg godt snørre mig udenom selv hvis han kommer igen? Kan jeg sige at jeg ikke længere har noget tv, internet og mobil?

Mvh.

Frederik sagde ...

Ja det kan du sagtens :) jeg har flere gange tidligere på tråden skrevet link til hvor du afmelder dig igen. Og kommer han igen, ja så det jo bare gået istykker siden sidst ;)

Sebastian sagde ...

Super Frederik, tak for dit svar.

Jeg har ikke skrevet under på noget, så i bund og grund er jeg vel ikke tilmeldt noget.

Jeg frygter dog at han har noteret at jeg har et fjernsyn og de vil dukke hyppigere op.
- Jeg kan jo ikke afmelde noget, hvis jeg ikke er tilmeldt noget, men så må jeg jo ringe og sige de er misinformeret og jeg ikke længere er i besiddelse af et tv.

Igen tak :-)

Anonymous sagde ...

Jeg har også lige fået mit første brev om at jeg skal tilmelde mig licens, og overvejer at følge jeres metode. Endvidere har jeg lige læst Rolfs sidste kommentar, og vil egentlig gerne høre lidt mere til det. Hvordan kan de gå til at de lige pludselig kan pusse skat på ham, samt oprette ham i Ripers?

Dennis sagde ...
Denne kommentar er fjernet af forfatteren.
Dennis sagde ...

Hejsa Mit spørgsmål lyder således..
Jeg har besluttet mig at afskaffe internet totalt i min lejlighed og det eneste jeg har derefter er følgende:

"Gammeldags Kasse TV" uden mulighed for at se nogle fjernsyns programmer og uden fælles antenne eller lignende.

"Mobil Nokia 1200" sort/hvid og uden internet mulighed.

"Bærbar Computer" uden Internet signal eller andre former for Signal/Kort til fjernsyns programmer.

"Radio" rimelig gammel og kun med den simple funktion at høre radio via et lille antenne kabel.

Og på den baggrund mener jeg at jeg IKKE skal betale andet end Radio Licens, er dette rigtigt?
Og skulle den bærbare computer være en forhindring vil jeg gerne ha svar på samme spørgsmål bare uden den i billedet?

Frederik sagde ...

@Anonymous
- Det skyldes at han har haft besøg af Licens og de så bare har valgt at tilmelde ham. mega flabet, og burde ikke være lovligt, er jeg ikke engang sikker på det er, uden hans samtykke.
Hvis du oplever du bliver tilmeldt/får breve fra dem om at du er tilmeldt og får regninger skal du straks afmelde dig for ikke at ende sådan.
Breve hvor de bare beder dig om at tilmelde dig, kan du blot ignorere, men gem dem for en god ordens skyld så du på et senere tidspunkt har alt fra dem så de ikke kan komme og sige noget.

@Dennis
- Så længe du ikke har noget der kan modtage og fremvise et billede, er der intet at komme efter hos dig!
Du skal KUN betale radio licens, så skal du så gøre op med dig selv om den radio betyder så meget for dig at du vil betale det?
hvis ikke så giv den væk/sælg den/smid den ud! så er du 100% fri for licens.

Dennis sagde ...

Den har jeg fanget, men ifølge DR kundeservice må jeg gerne have "Bærbar Computer, Mobil osv." bare der ikke er net til eller anden form for signal..

MEN de sagde så at mit gamle Kasse fjernsyn er påtvunget licens uanset om det har nogle former for signaler eller ej og her taler vi altså om et kasse tv der hverken er tæt på antenne eller nogle ting der kan lave signalet om til MPEG4, den kan KUN bruges til DVD, Playstation 2 osv.
Kan det virkelig være rigtigt den stadig tæller som en ting man skal betale licens til deres kanaler for?

Frederik sagde ...

Det er lidt forvirrende :)
Hvis du køber et antenne stik og sætter i,
Så vil der da komme billede på ik?
Hvis ja så skal du betale licens, de er ligeglade med brugen af dit fjernsyn.
Hvis du på ingen måde kan få det til ar vise noget billede uanset hvad du prøver, så skal de bare passe sig selv!
Så må du sige de selv kan komme og tjekke, for du skal ikke betale for noget du ikke er istand til at modtage.

Dennis sagde ...

Det er nr. 2 du siger der, den kan KUN fungere ved at jeg køber box til den osv. som jeg slet ikke har nogle hensigter om at gøre, så regner med jeg kan få en sjov snak med dem første gang de kontakter mig omkring det =)

Cas sagde ...

Hey.

Jeg fik i foråret besøg af Hr. Licens og han kunne åbenbart skimte mit fjernsyn fra hoveddøren. Jeg fortalte ham at jeg ikke skulle have noget fra dem. Han sagde det var fint og bad mig betale regningen fra Skat når de overtager sagen, i stedet for. Jeg regnede selvfølgelig ikke med han måtte tilmelde mig uden mit samtykke.

Jeg fik så i telefon med en DR repræsentant et par uger senere at vide at Hr. Licens havde tilmeldt mig alligevel og de vidste oven i købet at det var et LG fjernsyn (købt i Elgiganten og sikkert derfra de ved det). Jeg bad den kvindelige repræsentant om at afmelde mig og det gjorde hun i et gnavent træk. Det skal siges at jeg bagefter også selv gjorde det manuelt fra deres hjemmeside for at få en bekræftelse på afmeldingen. Det var i marts 2012.

Desværre er Skat nu kommet efter mig her et halvt år senere, angående de 2 uger DR nåede at have mig tilmeldt, takket være den usoigeret Hr. Licens. Det er dog til at overkomme og egen dumhed jeg ikke tjekkede det noget før.
Jeg har ellers ikke betalt licens siden 2007.

I perioden 2007 til marts 2012 fik jeg cirka 4 breve om året fra DR og de er alle røget i skraldespanden da det skærrer mig dybt i sjælen at skulle betale for noget jeg hverken bruger eller har tænkt mig at bruge, lovpligtigt eller ej! They can take me to jail!

Fakta:

Jeg kan ikke se fjernsyn der hvor jeg bor da det kræver alt muligt udstyr og derfor besværlighed. Så TV har været undværet i snart 5 år og det er bare skønt (svært i starten). Her er ikke engang antenne mulighed og derfor heller ingen radio. Min mobil er importeret fra USA, en Sony Ericsson TM506 og den kan ikke bruges til internet i Danmark da den er knyttet T-Mobile i USA. Desuden er hele DR's online domæne blokeret på mine to computere samt min iPod, som alligevel kun kan finde ud af Wi-Fi.

Hvis du bruger DR's programmer og services og føler det er tilfredsstillende produkter, så betal bare prisen for det. Jeg er ikke typen der betaler 2200kr for et par sko jeg ikke kan passe og derfor ikke vil gå i.

Bare mine ord pas godt på jer selv.

Casper

Unknown sagde ...
Denne kommentar er fjernet af forfatteren.
Førstevælger sagde ...

Hey. Jeg har fået brev angående tilmelding af medielicens. Vil det sige jeg ikke er tilmeldt? Det er mere om jeg så skal gå ind og afmelde mig hvis jeg ikke er tilmeldt? Jeg fik en halvårlig som jeg ikke betalte lige da jeg flyttede ind, og nu har jeg så fået brev om tilmelding om medielicens. Hvad gør jeg? For er usikker på hvis jeg afmelder mig så vil de vel have jeg betaler fra jeg fik den første regning til nu, eller hvad ?

Unknown sagde ...
Denne kommentar er fjernet af forfatteren.
Unknown sagde ...

Hey :-)
Jeg har lige fået brev en rykker fra dr licens. De skriver at hvis jeg ikke betaler denne rykker vil beløbet blive sendt til inddrivelse hos SKAT. blabla bla...

Nå, men det er først i dag d. 1/10 da jeg modtager brevet, at jeg går ind for at afmelde mig licens. Her er mit spørgsmål:
Kan jeg undgå at betale den rykker jeg har modtaget fra FØR jeg blev frameldt i licens? Eller er jeg tvunget til at betale i perioden fra at jeg har været tilmeldt, til i dag hvor jeg har frameldt mig?

Håber i forstår hvad jeg mener..

Vh.
LicensHate :-)

Unknown sagde ...

Eftersom du har været medlem så skal du desværre betale for det.
Men skynd dig at melde dig ud af det for at undgå næste betaling!

Førstevælger sagde ...

Hvorfor bliver kommentarerne slettet? En har svaret på mine spørgsmål men det er blevet slettet igen? Så nåede jeg jo ikke at få svar

Frederik sagde ...

@Førstevælger

Tror ikke det er nogen der svarede dig, det var blot et spørgsmål mere.

Du er umiddelbart ikke tilmeldt licens.
Hvis det er en rykker så er du tilmeldt og så er der ingen vej udenom ud over at afmelde dig licens og betale den regning du har fået.

Hvis der bare står at de gerne vil have du tilmelder dig licens, så har du intet at frygte. Men der sker intet hvis du ikke er tilmeldt og du afmelder dig. Men er du tilmeldt og du afmelder dig, så ja så får du lov at betale for den periode du har været tilmeldt.

Husk nu allesammen, selvom de har set jeres fjernsyn så kan det sagtens være røget på gulvet eller sådan noget næste dag ;)

Og en anden ting, meget vigtig Info til ALLE!!


Hvis i køber et fjernsyn, så det ligemeget om det er hos elgiganten, Fona, eller et helt 3. Sted! Når de beder jer om at oplyse jeres adresse, så sig til dem at i ikke vil oplyse den!!!! Nogen af dem går lidt i baglås over det, fordi deres system siger man skal skrive noget. Så bed dem evt. Om at skrive adressen på butikken i befinder jer i! Fordi de har INTET OVERHOVEDET INTET krav på at få oplyst jeres adresse vedmindre de skal levere jeres nye apparat!!!

FORDI! Lige så snart i har oplyst jeres adresse til dem og forlader butikken, så bliver jeres køb af vare, navn og adresse straks sendt videre til licens!!!

Så ja vi bliver et eller andet sted dolket i ryggen af radio&tv butikkerne. Men det er her de fleste bliver taget af licens.

John Doe sagde ...

Jeg røg i fælden forleden. Åbnede døren for en flink mand fra DR, der hurtigt mente at kunne konstatere et tv i min lejlighed - den kunne jeg ikke lige bortforklare. Nu har jeg i min netbank fået et elektronisk indbetalingskort pålydende et halvt års licens, som jeg (selvfølgelig) helst vil undgå at betale. Jeg er dog i tvivl om, hvordan jeg skal forholde mig for at undgå at ende i et helvede af gebyrer o.l.

Skal jeg først betale indbetalingskortet og dernæst afmelde mig licens, i håbet om refusion af en del af beløbet? Eller skal jeg afvise kortet og afmelde mig, og håbe på at de ikke kommer efter mig med rykkere?

Frederik sagde ...

@John Doe, Du kan gøre begge dele, men jeg ville passe på med at lade det op til skæbnen, jeg vil tro du får en regning for de få dage du så har været tilmeldt (evt. + gebyr)
og det er den du gerne vil undgå ;)

Så gå ind og afmeld dig licens med det samme: https://www.dr.dk/DR/Licens/DR.Licens.Forms/HusstandUnsubscribe.aspx

Herefter går du ind og skriver en mail til dem: http://www.dr.dk/OmDR/Licens/Privat/kontakt_husstand.htm

Hvor du beskriver din situration, brug evt. mit råd i den tidligere tråd.

@@@@@"Citat"@@@@@

Husk nu allesammen, selvom de har set jeres fjernsyn så kan det sagtens være røget på gulvet eller sådan noget næste dag ;)

@@@@@@@@@@@@@@@

husk også at nævne at du ikke har tænkt dig at anskaffe dig et nyt tv. og at du nok skal kontakte dem hvis du en dag gør det.
Lav herefter en aftale med dem om at de sender dig en regning for den periode du har været tilmeldt licens, betal den, og så er de ude af dit liv indtil næste gang du får dem på besøg. alle breve hvor de beder dig tilmelde dig, kig dem hurtigt igennem for at tjekke om der står du er tilmeldt, om det er en regning eller om de faktisk bare bønfalder dig om at tilmelde dig, er tilfældet det sidst nævnte så smid brevet ud, tænd din fladskærm, lav nogle popcorn, åben en pils, sæt dig ned og nyd en hyggelig licensfri aften ;)

jimmydlb sagde ...

På Skat.dk står der følgende:

"Skylder du P-afgifter, DR-licens eller kontrolafgifter for personbefordring (for eksempel til DSB eller busselskaber) vil Inddrivelsescentret normalt trække i din indkomst."

De skriver dog ikke noget om hvordan det bestemmes at man skylder i skat.

http://www.skat.dk/SKAT.aspx?oId=1757889&vId=0

Unknown sagde ...

Hej
Nu har jeg stort set læst samtlige kommentarer. På baggrund af det syntes jeg at kunne konkludere at Lincens-Lars og følgeton kun beskæftiger sig med folk der har et fjernsyn. Kunne dette være fordi at de ikke er i stand til at vudere fra hoveddøren (eller andre steder), om ens "apperat" er i stand til at modtage DRs tjenester?

Hvis jeg dog vil være på den sikre side ogmed computeren og min telefon som eneste apperater der kan påkræves licens for, ønsker og spære der fra mit netværk, vil det så have en indvirkning på deres vudering af mig som licensbetaler?

på forhånd tak for svaret.

Unknown sagde ...
Denne kommentar er fjernet af forfatteren.
Unknown sagde ...

Jeg er i den heldige situation at jeg ikke selv ejer et tv, en radio, eller internet, og min mobil røg i toilettet, så jeg lige nu bruger en samsung stenalder der kun kan ringe og have med sms'er at gøre.. så er spørgsmålet: kan jeg undgå at betale licens?

prøv-li´-at-hør-her sagde ...

Hej alle.

Hvis man bliver fanget af licens, og man har opgivet sin navn til forhandler , kan man så blive påkrævet at skulle betale licens med tilbagevirkende kraft ? Altså i den tid man ikke har været tilmeldt licens, men de har beviser for at man har haft og stadig har samme fjernsyn (Licensmanden kunne se TV gennem vinduet. Han konstatere, at det var samme fjernsyn, som man købte for lang tid siden, han kunne se ), kan man så få en regning på alle de måneder man ikke har betalt ?

Karl sagde ...
Denne kommentar er fjernet af forfatteren.
Karl sagde ...

Hej.
Jeg har afmeldt mig licens og fået et beløb betalt tilbage af DR og fået en mail om, at jeg selv skulle afmelde betalingsservice. Det har jeg så gjort, men jeg har lige modtaget et girokort på 200 kr., som er den normale månedlige betaling til DR. Hvad skal gøre med dette girokort?

Zoya sagde ...
Denne kommentar er fjernet af forfatteren.
Zoya sagde ...

Bruger ikke Dr licens pejleudstyr til at beviser at man har fjernsyn?

Unknown sagde ...

Kan DR spore en via deres DR radio app til iphone???

Unknown sagde ...

@John Doe Hvad endte det med i din situation? Betalte du det elektroniske indbetalingskort? Har du hørt noget videre fra DDR eller SKAT?

Er kommet lidt i samme situation :-(

Ulf Heymann sagde ...

Dett er rigtigt smart, hvis der faktisk bor nogen på adressen og man så i butikken bliver taget på fersk gerning i falsk navnangivelse ;)
Så er det i værste tilfælde en tur i brummen!

" Sig nej til licens er en udemærket side " men lur mig om der er ikke er den ene eller anden der er glad for P3 herinde, som ville fortryde hans valg hvis hans ynglings program forsvandt en dag ......

Unknown sagde ...

Hej..

jeg har læst lidt i bloggen her for at finde svar på mit spørgsmål men jeg er stadig ikke sikker på hvad jeg skal gøre så her kommer spørgsmålet..

jeg er flyttet til min nye lejlighed med min kæreste her for 4½ måned siden og her i begyndelsen af marts modtog min kæreste et brev fra DR omkring licens og at hun skulle tilmelde sig licens hvis hun havde et tv, radio eller computer og vi smed bare brevet ud. Men her for et par uger siden blev jeg ringet op af en fra DR som spurgte om jeg havde et tv hvilket jeg svarede ja til og han sagde at jeg ville modtage en regning indenfor en uge..


men så skrev jeg til dem samme dag i deres kontakt formular på siden:
http://www.dr.dk/OmDR/Licens/Privat/kontakt_husstand.htm
at det var en fejl at jeg var blevet tilmeldt licens med den begrundelse at jeg svarede ja i ren forvirring fordi at jeg lige er flyttet hjemmefra og jeg havde tv ved mine forældre men nu hvor jeg bor for mig selv har jeg ikke og jeg ejer hverken tv, radio eller computer.
og jeg afmeldte mig og min kæreste med deres afmeldingsformular på siden:
https://www.dr.dk/DR/Licens/DR.Licens.Forms/HusstandUnsubscribe.aspx


men de svarede ikke rigtig tilbage på noget af det og i dag modtog jeg en regning fra dem hvori der står at jeg er blevet tilmeldt licens på bagrund af en telefon oprigning fra dem.

hvad gør jeg nu?

skal jeg bare ignorere regning? jeg har jo allerede skrevet til dem jeg ikke skal tilmeldes og har jo også afmeldt både mig og min kæreste..

Frederik sagde ...

@Line Maj
Ja du kan sagtens undgå at betale licens, hvis du ikke har hørt noget fra dem skal du intet gøre. Hvis du derimod er tilmeldt licens så skynd dig ind og afmelde dig her
https://www.dr.dk/DR/Licens/DR.Licens.Forms/HusstandUnsubscribe.aspx

@Karl
Hvis du har afmeldt din licens skal du selvfølgelig ikke betale for det,
du skal blot gå ind og skrive en besked til DR Licens her
http://www.dr.dk/OmDR/Licens/Privat/kontakt_husstand.htm
og som emne trykker du "Andet" og skriver noget lign.:
"Jeg er afmeldt Licens, Men?" eller "jeg har modtaget et giokort?"

@Kasper Clemmensen
Nej, det har intet med dit mobil nr. at gøre da det går via dit apple-id.

@Jens Jensen
Det er nok kørt forbi hinanden med afsendelse af regning og din afmeldelse.
Men det du gør er at du for en god ordens skyld lige skriver til dem her
http://www.dr.dk/OmDR/Licens/Privat/kontakt_husstand.htm
og beskriver din situation, så du ikke modtager rykkere eller lign.
for er du afmeldt skal du selvfølgelig ikke betale regningen :)


Håber i fik svar på hvad i søgte Mvh. Frederik :)

Unknown sagde ...

hej frederik

jeg modtog denne mail i dag fra dr licens:

"Tak for din henvendelse. Vi har afmeldt din licens pr. 12. marts 2013, som er den dato, vi modtog din afmelding. Det er ikke muligt at afmelde licens med tilbagevirkende kraft.

Hvis du har en betalingsserviceaftale på din licens, skal du huske at afmelde den i din bank. Det sker ikke automatisk."

tror du så ikke det var det? altså jeg skal vel ikke betale noget hvis jeg afmeldte samme dag som de ringede.. skal jeg ikk bare smide den regning ud de sendte mig?

og med hensyn til min kæreste som bor sammen med mig tror du ikk også hun er afmeldt når de skriver sådan? de skriver vel bare til mig fordi jeg var den som modtog regningen

Anatalia sagde ...

Hi, jeg har rent faktisk ikke tvkanaler eller radio, (orkede ikke balladen) men de siger jeg stadig skal betale fordi jeg har internet adgang, eller smartphone hvilket. giver. muligheden for at bruge deres lorte hjemmeside. Hva gøre jeg ? Og kan de virkeligt opkræve penge for at man har internet adgang?

Frederik sagde ...

@Jens Jensen
Hvis du har fået en regning fra dem må du IKKE smide den ud! Gem den, og hvis du virkelig nægter at betale regningen så skal du skrive en besked til

http://www.dr.dk/OmDR/Licens/Privat/kontakt_husstand.htm

Hvor du beskriver din situation og ikke mener de har krav på dine penge og derfor vil have de trækker regningen tilbage.
Du må ikke bare ignorere den, for så kommer renterne på og til sidst trækker de hele lortet over din skat.

For det andet så jo de kontakter dig fordi du modtog regningen, selvom det er dig der har fået den er den tiltænkt jer begge, hvis man er kærester og bor på
Samme adresse skal man kun betale 1x licens tilsammen.


@Anatalia
De har desværre ret, hvis du har et redskab som på nogen måde kan komme på nettet som fx. din smartphone skal du betale medielicens.
Det sur røv og hader de skal have så meget lorte magt, jeg ser personligt slet ikke tv, så synes det er latterligt de stadig vil have en som mig stadig skal betale fordi man har internet som har muligheden for at se deres lort.

En anden ting så siger du at du heller ikke har radio, hvis man er til den slags har jeg en god nyhed!!!
For efter 88 år er det nu slut med at betale radiolicens fra den 1. Juli 2013!! Så i kan nu alle tænde for jeres radio og høre DR's kanaler HELT UDEN AT SKULLE BETALE!!
Så savner du din radio så find den trygt frem igen ;)

Mvh.
Frederik :)

Julielindegaard sagde ...

Halløj!

Jeg blev i går ringet op af en licensdame, hvor hun sagde at jeg ikke var tilmeldt licens og om det var noget jeg ønskede mig. Jeg sagde blot at hun var velkommen til at sende et brev så jeg selv kunne kigge på det. Men som om jeg har tænkt mig at betale licens. Så vidt de ved, så bor jeg stadig "hjemme".

Hvad gør jeg når jeg modtager brevet? smider jeg det bare ud eller? Der står hellere ikke nogen steder i den danske lovgivning om at man skal betale til licens, så jeg ser det som en ret at lade være :-D

Anonym sagde ...

Hej
Jeg har siden jeg flyttede hjemme fra i 1998 smidt alle breve ud med Dr som afsender.
Og nu finder jeg ud af at jeg har en gæld til licens på lige over 19,000 kr.
Så kontakter jeg dem og de siger at jeg i 2001 er i kontakt med en fra licens hvor jeg skulle have sagt at jeg ønskede at betale licens og at jeg skriftligt har afmeldt mig i 2011.
Det kunne jeg ikke forstå så jeg kontakter licens igen og spørg indtil det, og finder sp ud af at jeg skulle have købt et farve tv i 2001 som jeg ikke lige mindes da jeg er opvokset uden tv og har aldrig ejet dette, og derfor er jeg tilmeldt.
Jeg finder så også ud af at jeg er afmeldt fordi jeg får hemmelig adresse i 2011. og ikke fordi jeg har afmeldt mig.

Mig spørgsmål er så er det lovligt at licens nu trækker mig 400kr hver månede for noget som jeg ikke har fået, som jeg ikke har bestilt og som jeg ikke har afmeldt

Anonym sagde ...

Hej
Jeg har siden jeg flyttede hjemme fra i 1998 smidt alle breve ud med Dr som afsender.
Og nu finder jeg ud af at jeg har en gæld til licens på lige over 19,000 kr.
Så kontakter jeg dem og de siger at jeg i 2001 er i kontakt med en fra licens hvor jeg skulle have sagt at jeg ønskede at betale licens og at jeg skriftligt har afmeldt mig i 2011.
Det kunne jeg ikke forstå så jeg kontakter licens igen og spørg indtil det, og finder sp ud af at jeg skulle have købt et farve tv i 2001 som jeg ikke lige mindes da jeg er opvokset uden tv og har aldrig ejet dette, og derfor er jeg tilmeldt.
Jeg finder så også ud af at jeg er afmeldt fordi jeg får hemmelig adresse i 2011. og ikke fordi jeg har afmeldt mig.

Mig spørgsmål er så er det lovligt at licens nu trækker mig 400kr hver månede for noget som jeg ikke har fået, som jeg ikke har bestilt og som jeg ikke har afmeldt

Unknown sagde ...

Hej..

Jeg har for lang tid siden afmeldt mig medie licens. Siden da, har Licens Lars været forbi og spurgt om jeg havde TV eller andet udstyr, som gjorde mig berettiget til licens.. Jeg svarede nej, og lagde på (dør telefon)
Siden da, har jeg modtaget regninger fra DDR for medie licens og nu har jeg modtaget en rykker hvor de truer med, at de vil sende regningen videre til SKAT, og så vil de opkræve mig gennem min skat.

Kan DDR Licens sende en ubetalt regning videre til SKAT?

Hilsen M

Unknown sagde ...
Denne kommentar er fjernet af forfatteren.
Unknown sagde ...

Hi,
I have a question regarding the DR license. I have unsubscribe the day after they subscribe me. After that I receive a letter in which they ask me for a final confirmation that I unsubscribe and in the same time I receive a bill for the next six months. Do I have to sign the letter? And do I need to pay that bill?
Thank you in advance,
Stefana

Unknown sagde ...
Denne kommentar er fjernet af forfatteren.
Frederik sagde ...

@Julielindegaard
Det kommer helt an på hvad der står i brevet, hvis der står du er tilmeldt og der er et betalingskort med, kan det absolut ikke anbefales at det smides ud, men hvis det derimod blot er en "reklame" hvis man kan kalde det for det, så kan du roligt smide det ud :)

@Linken2830
Jeg behøver vidst ikke nævne at du er havnet i en rigtig lortesituation...
Jeg er ked af at høre du er ramt så hårdt af vores korrupte system her i danmark.
Men som svar på dit spørgsmål så burde det virkelig ikke være lovligt, og jeg synes det er noget så klamt og usselt da du ikke har skrevet under nogen steder. Efter hvad skat skriver, så er der ikke meget du kan gøre andet end at betale. du kan evt ringe til dem og lave en betalingsordning som er lavere hvis du har brug for det, det kan være du er heldig at de er til at snakke med.
Da vi snakker så højt et beløb ville jeg nok kontakte en advokat og få dem til at kigge på sagen, de kan hjælpe gratis hvis du finder det rigtige sted.

Nedstående er hvad skat skriver som du i den grad er fanget i...

Hvis du ikke betaler din gæld (restance)
SKAT skal sørge for, at din gæld (restance) til det offentlige bliver betalt. Hvis du undlader at betale eller kontakte os, inddriver vi din gæld. De gebyrer og omkostninger, som det koster at inddrive gælden, vil blive lagt oven i din gæld. Uden en betalingsordning bliver det derfor hurtigt dyrt.
Vi kan inddrive din gæld på forskellige måder.

Vi kan trække dig i løn
Vi kan trække i din indkomst (lønindeholdelse), hvis du undlader at lave en betalingsordning eller du bryder din betalingsordning. Når vi lønindeholder, betyder det, at vi sætter din trækprocent op, eksempelvis fra 40 til 45 procent.
De ekstra penge bruger vi til at betale af på din gæld. Vi kan lønindeholde, hvad enten du arbejder eller modtager pension, understøttelse eller andet.
Skylder du P-afgifter, DR-licens eller kontrolafgifter for personbefordring (for eksempel til DSB eller busselskaber) er der særlige regler. Det kaldes for særskilt lønindeholdelse.

Særskilt lønindeholdelse betyder, at vi må trække ca. 400 kr.om måneden (dog mindst 1 procent) i din indkomst som betaling på din gæld. Det kan vi gøre ved at ændre i din trækprocent på dit skattekort.
Vi kan trække i din indkomst, uanset hvilken type A-indkomst du har, og uden at vi først vurderer din mulighed for at betale.
Reglerne om særskilt lønindeholdelse gælder kun, når du skylder medielicens eller kontrolafgift for parkering eller brug af offentlige transportmidler.
SKAT kan trække ca. 400 kr. samtidig med, at du har en betalingsordning, bliver trukket i forvejen eller har henstand.
SKAT kan trække ca. 400 kr. uanset om betalingsordningen, lønindeholdelsen eller henstanden er på den gæld, der vedrører medielicens eller kontrolafgifter, eller om det er på en anden gæld.
Der er gebyr på lønindeholdelse.
Vi vurderer ikke dit budget
Ved en særskilt lønindeholdelse kan du ikke få vurderet din mulighed for at betale ud fra dit budget. Vi kan kun give dig lov til at vente med at betale, hvis vi vurderer, at du ikke kan opretholde en beskeden levefod, når vi trækker de 400 kr., og at du dermed vil blive velfærdstruet.
Normalt kan man opretholde en beskeden levefod, når den særskilte lønindeholdelse er på ca. 400 kr. om måneden.

Frederik sagde ...

@Martin Guldborg Jørgensen
Ja det kan de desværre godt gøre som jeg også lige nævnte i overstående.
Men jeg ville nok sende en klage til DR Licens via denne formular.
https://www.dr.dk/DR/Licens/DR.Licens.Forms/HusstandContact.aspx
Virker linket ikke kan du finde det på denne side
http://www.dr.dk/om_dr/licens/Spotartikler/Kontakt_DR_Licens/Kontakt#
Men du skal nok regne med at det trækker ud og du skal være hård lige fra starten af, og true med advokat og evt medierne hvis de kører den for langt ud.

@Ştefana Roşu
do not pay the bill, and yes sign the final confirmation then it should be enough.
But you can contact DR License to make sure that they agree with you, and you don't have to pay the bill, so you do not get any reminders.
https://www.dr.dk/DR/Licens/DR.Licens.Forms/HusstandContact.aspx
If the link is broken you can find it on this page
http://www.dr.dk/om_dr/licens/Spotartikler/Kontakt_DR_Licens/Kontakt#
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Jeg undskyder for mine langsomme svar, jeg håber ikke det har kostet jer for dyrt, trods det ikke er min blog gør jeg hvad jeg kan, da der ikke rigtigt er andre der svare :)
Mvh. Frederik.

Patrick sagde ...

Hej ¨
Håber nogen kan hjælpe

Jeg blev tilmeldt licens i april i år, efter et besøg fra licensmanden - underskrev ikke noget. Indrømmede ikke noget. Alligevel tilmeldte han mig licens. Jeg smed bare brevene ud, som jeg havde læst et sted, ikke burde være et problem.

For en uges tid siden modtog jeg brev fra skat om opkrævning af gæld. Det fik mig til at sende en mail til DR, hvor jeg forklarede at jeg var blevet fejlagtigt tilmeldt. Fik så en besked tilbage fra DR (Den så ret autogenereret ud). De skriver at de har modtaget min opsigelse - hvilket det ikke var.
Nu kræver de så penge for de måneder, de har haft mig fejlagtigt tilmeldt. Har jeg nogle muligheder her?

finnr sagde ...

Det aktuelle link til framelding:
https://www.dr.dk/DR/Licens/DR.Licens.Forms/HusstandUnsubscribe.aspx

Warrior sagde ...

i siger at vis man gaar ud og køber nyt fjernsyn at man skal give et falsk navn eller oplyse et navn paa en person som allerede betaler licens. Men hvad vis man har lavet den fejl at komme til at købe et fjernsyn og har skrevet det i sit eget navn og en uge efter modtager et licens brev, kan jeg bare ignorer det brev eller hvad ? for nu ved de jo jeg har købt fjernsyn for nylig som staar paa den adresse jeg bor paa ?

Warrior sagde ...

Lige en anden ting, har DR ikke en bil der kører rundt og kan måle om du har tv eller sådan noget ? og vis ja vis de så opfanger signal hvad fanden gør man så ?

Unknown sagde ...

Er der nogen der ved noget nærmere, om der er kommet noget nyt i hvad DDR kan gøre for at finde ud af om man har licens pligtige apparater?

Højer sagde ...

Hej��
Hva gør jeg når de truer med at sende licens regningen videre til skat fordi så kan jeg vel ik undgå at betale?

Unknown sagde ...

Det der er det sjoveste jeg længe har læst! Har ligget på mit hotelværelse her i Holland og grinet pissehøjt selvom jeg er alene, det er seriøst klasse-prosa det der!!!! Love it!

Er lige blevet ringet op af DDR er tidligere. Man bliver så knotten!

Unknown sagde ...

Hvad nu hvis kæresten har sagt til en af deres medarbejdere, da han ringede, at vi har internet?
Hun har fået en seddel hvor der står at hun skal skrive under på at vi ingen licenspligtige apparater har.
Kan det få konsekvenser at skrive under på det, selvom det er usandt?

Anonym sagde ...

Er der en øget risiko ved at bruge deres hjemmeside, etc. tvguide eller se gamle programmer ?
Mvh.
Anders

Finn Thailand sagde ...

Nu er jeg kommmet til at købe et tv i egen naven,
i dag ringet de så
jeg forklaret dem at jeg bode i Thailand
det ville han notere,
hvor skal jeg passe på nu

Invalid Username sagde ...

Den eneste sætning du behøver i dit møde med den rare licensmand, er "jeg har ingen licenspligtige apperater".

Uanset hvad de har af spørgsmål, behøver du kun det svar.
Du har ingen pligt til at hjælpe dem med deres arbejde, og de har ingen efterforskningsmæssige beføjelser som kassedamen i Bilka ikke har.
Jaja, licensmanden må gerne lure gennem dit vindue, og se om du har et tv - men idag er det komplet umuligt at vurdere om det er et tv eller en computerskærm.
En computer gør dig ikke licenspligtig. Internet gør dig ikke licenspligtig. Kun hvis de to er koblet sammen, er du på papiret licenspligtig, men det er pænt umuligt at bevise udefra.

Så kort og godt, uanset hvad de spørger om: "Jeg har ingen licenspligtige apperater"

Jamen hvad så når de ringer og spørger hvad det er for en mobiltelefon jeg bruger, så er jeg vel på den? Nej - du bruger den sætning du har lært udenad: "Jeg har ingen licenspligtige apperater".

HVIS en eller anden ivrig licensmand melder dig til licens alligevel, så gør du straks det at du afmelder den, klager over episoden, og anmoder om agtindsigt - du er jo nødt til at sætte dig ind i hvordan i alverden de kan have fået den tanke, at DU af alle mennesker, skulle have været i besiddelse af noget så grimt som et licenspligtigt apperat. Desværre kommer det jo også til at koste dem en hel del tid og kræfter at efterleve forvaltningsloven i forhold til dit ønske om agtindsigt, men det er jo en beklagelig situation de selv har bragt sig i, ved at pudse overivrige licensfolk på dig.

Unknown sagde ...

--hej
Nu har jeg betalt licens i mange år og overvejer virkelig at melde mig ud da jeg/vi næstenaldrig ser dr. Hvilken føgler ville jeg få der efter.

Unknown sagde ...

Jeg er blevet trukket af min løn, for ikke at betale licens. Kan de det?

Unknown sagde ...

Er licens lovpligtig eller er det ikke? Det kan jeg ikke finde svaret på?

tvivleren sagde ...

Kan licens ikke med rette sige at hvis man kan afmelde over deres afmeldingsadresse, så er man på nettet og kan derfor godt se tv og er dermed licenspligtig

Unknown sagde ...

Hej derude, jeg har lige et spørgsmål som jeg håber i kan hjælpe mig med.
Der kom Licens Lars og ringede på, jeg sagde jeg ikke kunne snakke og han sagde farvel. Synes det gik fint, så 2 uger efter kom der et indbealningskort fra DR Licens.

Mit spørgsmål er så, hvad stiller jeg op med det indbealningskort?
Håber i kan hjlælpe.

Unknown sagde ...

Hvis ikke du modtager noget kan du bare smide brevet i skraldespanden.

Opkrævning af medielicensen er i modstrid med Den Europæiske Unions Charter om Grundlæggende Rettigheder, Artikel 11, hvoraf det fremgår at:

” Enhver har ret til ytringsfrihed. Denne ret omfatter meningsfrihed og frihed til at modtage eller meddele oplysninger eller tanker uden indblanding fra offentlig myndighed og uden hensyn til landegrænser.
Mediefrihed og mediernes pluralisme respekteres.”

Når licensmyndigheden – Danmarks Radio – kræver at man skal betale medielicens fordi man er i besiddelse af et apparat – f.eks. en PC – der kan modtage billeder og film – dvs. en hurtig forbindelse – overtræder de højest sandsynlig ovennævnte charter.
Det siger sig selv at det er en voldsom indskrænkning af ens ytringsfrihed når man bliver udelukket fra at deltage i offentlige debatter og meningsudveksling på nettet som f.eks. på Facebook, Youtube og.lignende.

Medielicensen er uanstændig og det er uforståeligt at der ikke er et eneste parti der gør noget ved denne asociale og udemokratiske afgift. Men måske “forstår” Danmarks Radio blot ikke selv – eller vil gerne misforstå – Medielovens § 69
som lyder:

For apparater, som kan modtage og gengive billedprogrammer eller -tjenester, der er udsendt til almenheden, skal der betales medielicens.

Her fremgår det at man kun skal betale for programmer der er udsendt til almenheden og som kan modtages med et apparat f.eks. en PC. Men hvis man ikke ønsker at se deres programmer – dvs. ikke klikker ind på Danmarks Radios hjemmeside og ser TV, så er man ikke en del af den almenhed der modtager noget som helst. De kan ikke sende til en en almenhed, altså dig, når du ikke modtager noget. De kan ikke sende signalerne til din PC hvis ikke du klikker ind på deres kanaler. Intet er udsendt.

Danmarks Radio og licensmyndighederne og politikkerne manipulerer og fordrejer loven groft. Afgiften er antagelig ulovlig hvis den blev prøvet ved en domstol. Jeg vil til sidst takke personen bag denne hjemmeside:

http://2plus2er4.dk/Medielicens/

hvorfra jeg har alle oplysningerne . Den er et besøg værd. Så reglen må være at man kun skal betale medielicens hvis man modtager deres programmer. Bruger du ikke tjenesten skal du holde dig til at du ikke har licenspligtige apparater.

Unknown sagde ...

Har du brug for et uheldig finansielt lån?
Har du været nægtet af banker i forbindelse med lån til din virksomhed, betaling af gebyr og bolig, se ikke yderligere.
* Meget hurtig og hurtig overførsel til din bankkonto
* Tilbagebetaling starter otte måneder efter du har fået pengene
På din bankkonto
* Lav rente på 2%
* Tilbagebetaling af langsigtet (1-30 år) Længde
* Betingelser for fleksibelt lån og månedlige betalinger
* Ansøg - Få godkendelse - Konto krediteret med lånebeløb

================================

Kontakt os venligst med denne mail
  (euchariadanielloanfirm@gmail.com).

GARRY sagde ...

Vestlige udlånsvirksomhed
Leder du efter et erhvervslån, personlige lån, boliglån, billån, studielån, lånekonsolidering, sikrede lån, venturekapital mv. Eller de fratages dig af et lån fra en bank eller en aftale af en eller flere økonomiske grunde. Du er højst sandsynlig velkommen til kredit beslutning! Et lån til virksomheder og enkeltpersoner til en lav og økonomisk overkommelig rente på 2%. Er du interesseret? Kontakt os for at helbrede efter overførsel af lånet inden for 24 timer. KONTAKT: (westernlendingcompany@gmail.com)

Detaljer om ansøgningen

navn:
alder:
køn:
Land:
Stat:
Tlf:
Lånebeløb:
Lånetid:
Månedlig indkomst:
Formålet med midlerne:
Kontakt email: westernlendingcompany@gmail.com

DIN KOMFORT ER VORES PRIORITET,
HENSYN,
GARRY

Elena Nino sagde ...

Er du forretningsmand eller kvinde? Er du i et økonomisk øjeblik eller har du brug for penge til at starte din virksomhed? Har du brug for et lån til at betale en gæld eller købe et hus eller en bil? Et 3% lånetilbud er gyldigt, hvis du har brug for et lån, så vi kan fortsætte med emailen: elenanino0007@gmail.com

Elena Nino sagde ...

Kære lånesøgere

Har du økonomiske vanskeligheder? Vil du starte din egen virksomhed? Dette lånefirma blev etableret menneskerettighedsorganisationer rundt omkring i verden med det ene formål at hjælpe de fattige og mennesker med økonomiske vanskeligheder i livet. Hvis du ønsker at ansøge om lån, skal du kontakte os igen med nedenstående email: elenanino0007@gmail.com

Navn:
Det krævede lånebeløb:
Lånetid:
Mobilnummer:

Tak og Gud velsigne
TILLID
Elena

Unknown sagde ...

Hallo,

Vi er her igjen for å kjøpe nyre for våre pasienter og de har blitt enige om å betale god sum penger til alle som ønsker å donere en nyre for å redde dem og så. Hvis du er interessert i å være en donor eller du vil redde et liv, Du skal skrive oss på e-posten nedenfor.

Dette er en mulighet for at du skal være rik ok, vi forsikrer og garanterer deg 100% sikker transaksjon med oss, alt vil bli gjort i henhold til lovgivende nyredonorer.
Så kast bort ikke mer tid, vennligst skriv oss på irruaspecialisthospital20@gmail.com

Irrua-spesialistundervisningssykehus.

Danskeren sagde ...

Hej
Nu har jeg fået dette første brev fra DR som egentlig ikke er en opkrævning som sån, men et betalings kort hvor jeg skal oplyse konto nr, dato, underskrift, osv.

Spørgsmålet er så om dette vil medføre en rykker uden betaling?

Og vil det være nødvendigt at afmelde når jeg nu ikke har tilmeldt mig nogen steder?

DRsparkedemindørind sagde ...

Når hundredevis af danskere gør den samme lidt unormale ting, og næste dag får en noget ubehagelig oplevelse, så siger statestikken, at der ER en sammenhæng. Dette er dog desvære næppe nok til at rejse en anklage der kan holde i retten. Men når nu de fleste er overbeviste, om at det er DR der er skyld i denne ubehagelige oplevelse, dagen efter man framelder sin DR Licens, så kunne man måske finde en vej til at løse problemet..!

Her er min oplevelse af hvad der sker, når man opsiger sin DR Licens: Jeg fik den gode ide at opsige de ting, som jeg ikke kommer til at bruge i nærmeste fremtid derhjemme, som f.eks Internetforbindelse og DR Licens. Jeg havde godt nok hørt rygte om, at DR Licens bruger grove metoder, men det skræmmer altså ikke mig. Efter at jeg kom hjem næste dag og så at døren var sparket ind, og lejligheden var rodet noget rundt, dog uden at der lige var stjålet noget, så var jeg klar over at det nok var DR Licens der stod bag. Og efter lidt googling på nettet var der faktisk nogle, der havde været udsat for præcist det samme, Og masser der "bare" havde en samtale med et ret ubehagelig Licens mand. Jeg har politianmeldt sagen, men der var ikke lige nogen beviser, og beviser var alt hvad politiet var intereseret i at se på.

Jeg kan helt følge dem der gerne vil stå klar med tæskehold når DRs kriminelle udsending kommer på besøg, men hvad skal der rent fatisk til helt lovligt, for at stoppe DR i det her pjat?

Måske kunne man lave en fælde med at sætte kameraer op, og optage DRs krimelle udsending, når han rent faktisk sparker døren ind. Men selvom om denne kriminelle mand blev fangent, så er det er jo langt fra sikkert, at man ville kunne forbinde denne person direkte med DR Licens. Man bliver nærmest nød til at overvåge denne kriminelle udsending(efter at man har fundet ham), for at se hvordan han får sine instrukser fra DR om hvilken dør han nu skal sparke ind.

Måske hvis man ligesom crowdsourced en advokat til at tage sagen, kunne der måske ske noget positivt i sagen. Jeg er da frisk på at bidrage et par tusind, til hjælp til en advokat.

Unknown sagde ...

bed DR om aktindsigt i din licenssag, så du kan få overblik over grunden til den "fejlagtige tilmelding." Husk at DR skal overholde tidsfristen for aktindsigt som angivet i forvaltningsloven, som er 10 arbejdts dage.
Så kan du muligvis brug din aktindsigt som bevis for politi.

Unknown sagde ...

Har du brug for penge? Kreditter fra 2000 € op til 1.000 000 € for
løse alle dine problemer. Du har dårlig kredit, så vil du være
at acceptere hjemme. Bare skriv din forespørgsel: chabertdaniel93@gmail.com

Unknown sagde ...

Tilbyder lånetilbud mellem enkeltpersoner til husholdninger - til
Realisering af projekter - Personfiled - Forbudt Bank eller andet -
Pris: 2% Jeg tilbyder dig via bankoverførsel eller andet. For rigelig
oplysninger kontakt mig: chabertdaniel93@gmail.com

Unknown sagde ...

Du afvises af banken, jeg er en individuel aktionær i banker i EUROPA og AFRIKA. Jeg tilbyder dig lån af penge fra 2.000 €
    Jeg er klar til at give dig dit lån inden for et bestemt tidspunkt, hvis du hurtigt opfylder mine betingelser, der er enkle forresten. Hvis du har brug for det, så kontakt mig: chabertdaniel93@gmail.com

Unknown sagde ...

You are rejected by the bank, I am an individual shareholder in banks in EUROPE and AFRICA, I offer you loans of money from 2.000 €
     I am ready to grant you your loan within a specified time if you quickly fulfill my conditions which are simple by the way. If you are in need please contact me: chabertdaniel93@gmail.com

oceanicfinance sagde ...

Ansøg om et hurtigt og bekvemt lån for at betale regninger og at starte en ny finansiering dine projekter til en billigste rente på 2%. Kontakt os i dag via: elijahloanfirm@outlook.com med lånebeløb, da vores minimumslån tilbud er 1.000,00 til ethvert valg af lånebeløb

DR UMAR sagde ...

Ønsker du å selge nyre for $ 800,000USD? Det er deg
Leter du etter en mulighet til å selge nyre for penger
På grunn av den økonomiske sammenbruddet og du vet ikke hva du skal gjøre
Gjør da kontakt oss i dag, og vi vil tilby deg gode
Mengden penger til nyre. Jeg heter Doctor UMAR
Jeg er nephrologist på UMAR Clinic. Vår klinikk er
Spesialisert på nyreoperasjon og vi behandler også
Kjøpet og transplantasjon av nyrer med
Tilsvarende donor
Vi er lokalisert i India, Tyrkia, Nigeria, USA, Malaysia, Dubai, Kuwait
Hvis du er interessert i å selge eller kjøpe nyrer, vennligst ikke
Ikke nøl med å kontakte oss via e-post.
E-post: doctorumarclinic@gmail.com

Vennlig hilsen
DR UMAR.

Unknown sagde ...

Idag 2018 må butikker ikke gi DR oplysninger om folks køb

Unknown sagde ...

Tilbud til rådighed for alle seriøse mennesker på mindre end 72 timer. For mere
information kontakt os på email adressen; martinemartinez003@gmail.com efor at få flere detaljer om vores tilbud om lån

MRS KATHY HALL sagde ...

Opmærksomhed:
Er du på udkig efter et REAL FINANCIAL LOAN COMPANY til at give dig lån mellem 5.000 Euro og 5.000.000 Euro (for en virksomhed eller et firma lån, personlige lån, boliglån, bil lån, lån til gældskonsolidering, venturekapital, sundhedslån osv.)
Eller er du blevet nægtet et lån fra en bank eller en finansiel institution på grund af en eller anden grund?
Ansøg nu og få et rigtigt finansielt lån behandlet og godkendt inden for 3 dage.
METHODIST LIMELIGHT CO-OPERATIVE LOAN COMPANY, vi er en "internationalt akkrediteret långiver", der giver reelle finansielle lån til personer og virksomheder med lav rente på 2% med dit gyldige identitetskort eller dit lands internationale pas til verifikation.
Vores lån tilbagebetaling starter 1 (Et) år efter at du har modtaget dit lån, og tilbagebetalings varigheden varierer mellem 3 til 35 års varighed.

TIL OMHANDLING OG BEHANDLING AF DIN LÅNBETØGNING INDEN 2 ARBEJDSDAGER,
Kontakt os direkte via denne email: methodistcooperativeloan@gmail.com


Kontakt os med følgende oplysninger:

Fulde navn:____________________________
Beløb Nødvendigt som lån: ________________
Lånetid: _________________________
Formål med lån: ______________________
Fødselsdato:___________________________
Køn:_______________________________
Civilstand:__________________________
Kontakt adresse:_______________________
By / Postnummer: __________________________
Land:_______________________________
Beskæftigelse:____________________________
Mobiltelefon:__________________________

Send din anmodning om øjeblikkelig reaktion på: methodistcooperativeloan@gmail.com

Tak skal du have.
Fru kathy hall
Direktør.
METODIST LIMELIGHT CO-OPERATIVE LOAN COMPANY
E-mail: methodistcooperativeloan@gmail.com

Dr.elvis sagde ...

Ønsker du at sælge din nyre? eller søger du efter en mulighed for at sælge din nyre for penge på grund af økonomisk nedbrydning, og du ved ikke, hvad du skal gøre, så kontakt os i dag, og vi vil tilbyde dig et godt beløb til din nyre. Mit navn er (doktor Elvis Whyte) er en phrenologist på vores hospital, jeg har specialiseret mig i nyreskirurgi, og vi beskæftiger os også med køb og transplantation af nyrer med levende en tilsvarende donor. Kontakt Email: doctorelviswhyte@gmail.com eller whatsapp +2347083629144 for mere information

Unknown sagde ...

Velkommen til Lilavati Hospital Du vil sælge din nyre for $ 700.000 ,? Er det dig
På udkig efter en mulighed for at sælge sin nyre for penge
På grund af finanskrisen, og du ved ikke, hvad du skal gøre
Kontakt os i dag, så tilbyder vi dig et godt
Penge til din nyre. Mit navn er læge Deepak Parikh på Lilavati Hospital, vores klinik er specialiseret i nyrefunktion og behandler også
Køb og transplantation af nyrens tilsvarende donor
Vi er beliggende i Indien, Dubai, Kuwait
Hvis du er interesseret i at sælge eller købe nyrer, ikke
Tøv ikke med at kontakte os via e-mail.
E-mail: lilavatihospital.in@gmail.com


Velkommen til Lilavati Hospital l, specialisthospital, der køber nyre.
Ønsker du at sælge din nyre i bytte af penge? Hvis ja.
Kontakt derefter i dag for at få en pålidelig og god transaktion.
Kontakt via information nedenfor
E-mail: lilavatihospital.in@gmail.com
tak skal du have

Atlas Financial Service sagde ...


Vi tilbyder personlige lån op til $ 100.000, er du på udkig efter et forretningslån og er blevet nægtet af en bank, kan vi hjælpe med lån på $ 5.000 til højst $ 100.000.lån, der kan hjælpe dig med at starte din drømmevirksomhed, Genopbygning og få din virksomhed tilbage på sporet og kan også bringe dig på en vej til en bedre økonomisk
fremtid. På et tidspunkt kan du ansøge om et par minutter og få dine penge samme dag. Forsæt ikke! E-mail via {atlasloan83 @ gmail .com / whatsapp + 1 443 345-9339}
Tak fordi du kontaktede os,
Med venlig hilsen
Md Ryan
atlasloan83@gmail.com

Anthony Puerto sagde ...

Hej alle sammen

    Jeg hedder Melvincito Rivero Mitushio og er fra Chile. Jeg vil fortælle alle låneansøgere, at der kun er et rigtigt lånefirma, der tilbyder lån, og de hjalp mig med mit lån. Virksomhedens navn er Pwan-finansieringsinvesteringer og långiver. Det hjalp mig med mit lån, hans navn er Pwan Finance, så hvis du har brug for et lån uden at blive svindlet, skal du gå til dette firma nu og få dit lån der, lånene er sikre og hurtige, din e-mail er pwanfinanceinvestments@gmail.com, Så jeg ønsker Dem alle. De bedste lånesøgere er det rigtige firma, der tilbyder lån.

    E-mail: pwanfinanceinvestments@gmail.com

    Med venlig hilsen til jer alle

Din kommentar blev modtaget
Vi vil snart kontakte dig.

Tina Petersen sagde ...

Hej, jeg hedder "Tina Petersen" Jeg er fra Odense, Danmark. Jeg var gift i 9 år med Oliver, og vi havde begge to (2) sønner sammen. Oliver var min elsker i gymnasiet, min drømmemand og jeg elskede ham mere end ord kan udtrykke. Pludselig begyndte min mand at sove ude og give forskellige undskyldninger for, hvorfor han ikke kan komme hjem. De børn, der plejede at altid have været omkring deres far, ser nu byg. Han begyndte at have affærer med andre kvinder uden for ikke at overveje, hvordan børnene eller jeg vil have det.

Hele min verden blev knust, og det ser ud til, at jeg mistede den eneste person, jeg nogensinde virkelig har elsket. Det blev værre på et tidspunkt, at han anmodede om skilsmisse ... Jeg prøvede mit bedste for at få ham til at skifte mening og blive hos mig og børnene, men al indsats var nytteløs. Jeg bønfaldt og prøvede alt, men stadig, intet virkede.

Gennembruddet kom, da nogen introducerede mig for denne vidunderlige, store stavebeslag, der til sidst hjalp mig med ... Jeg har aldrig været fan af ting som dette, men besluttede bare at prøve modvilligt, fordi jeg var desperat og havde intet valg ... Han bad specielle bønner og brugte rødder og urter ... Inden for 2 dage ringede Oliver til mig og var ked af alt det følelsesmæssige traume, han havde forårsaget mig, han flyttede tilbage til huset, og vi fortsætter med at leve lykkeligt som en stor familie igen. hvad et vidunderligt mirakel doktor Zuzu gjorde for mig og min familie. Han hjalp mig også med at løse mit gigtproblem, som jeg har beskæftiget mig med i årevis

Jeg har introduceret ham for en masse par med problemer over hele verden, og de har haft gode nyheder ... Jeg er overbevist om, at nogen derude har brug for hans hjælp. For hastende hjælp af enhver art, kontakt doktor Zuzu nu via hans e-mail: doctorzuzutemple@gmail.com eller WhatsApp ham på 2347013499818 og kontakt også læge Zuzu på Viber via 2347013499818

Mr Scott sagde ...

Jeg er en långiver og en privat investor. Brug for et lovligt, ærligt, pålideligt og hurtigt lån? Jeg kan hjælpe dig med 100% garanterede lån, jeg tilbyder 3% lån til virksomheder og enkeltpersoner, vi finansierer også alle slags projekter. For mere information, kontakt os på: royalbankofscottland170@gmail.com

E-mail os: royalbankofscottland170@gmail.com
Oprigtige venskaber
Hr. Scott McCgrath

linda sagde ...

Finder du dig selv i lidt besvær med ubetalte regninger og ved du ikke, hvilken vej du skal hen, eller hvor du skal dreje? Hvad med at finde et hæderligt gældskonsolideringsfirma, der kan hjælpe dig med at reducere den månedlige rate, så du får overkommelige tilbagebetalingsmuligheder samt plads til at trække vejret, når det kommer til slutningen af måneden, og regninger skal betales? Hr. Roland Huslån er svaret. Reducer dine betalinger for at lette belastningen på dine månedlige udgifter. E-mail: sampetersoninvestment@gmail.com
Eller du kan sms'e dem eller WhatsApp dem +1 (470) 485-4938

leroy credit info sagde ...

LÅN MELLEM INDIVIDUELLE ONLINE UDEN OMKOSTNINGER ET MEGET DYNAMISK SPEJL PÅ OPGAVET

Leder du efter et lån til at genoplive dine aktiviteter enten til afslutningen af ​​et projekt, eller har du brug for penge af andre grunde?

Selvom du sidder fast i dit land og ikke har adgang til finansiering, skal du kontakte denne e-mail: nathaliecredit1@gmail.com for at lære om betingelserne for at yde lån og finansiering uden besvær og for at sige farvel til dine økonomiske problemer.

Bemærk de områder, hvor vi kan hjælpe dig med dine projekter eller bryde dødvandet

* Finansiel

* Investeringslån

* Personlige lån

Ps: Ved, at vi arbejder til din tilfredshed, kan du følge din fil online for at kende dens fremskridt.

Kontakt mig venligst via e-mail: nathaliecredit1@gmail.com

Anthony Puerto sagde ...

Hej

Vi er legitime og pålidelige lånegivere fra Deniz Financial Service. Vi tilbyder lån på klare og forståelige vilkår og betingelser til en rentesats på 2%. Fra $ 5.000,00 til $ 500.000.000,00USD, kun dollars, euro og pund. Vi tilbyder erhvervslån, personlige lån, studielån, billån og lån til afbetaling af regninger, BG / SBLC til lave priser, der også er tilgængelige. Kontakt os nu.

Navn: Anthony Puerto
E-mail: pwanfinanceinvestments@gmail.com
Executive Finance / Loan Officer.
Whatsapp: + 1-984-213-1994
(c) 2020 DENIZ FINANSIEL SERVICE (R).

LOAN OFFER sagde ...

Hej alle sammen, Mit navn er Bensonn, jeg er fra Tyskland, stuttgart City, jeg er her for at vidne om, hvordan jeg fik et lån fra GEORGE WILLIAMS LÅNEFIRM, efter at jeg to gange har indgivet en ansøgning til forskellige kreditorer, der hævder at være en låntager her, dette forum, jeg troede, at deres lån var reelt og anvendt, men de gav mig aldrig et lån, før en af ​​mine venner præsenterede mig for kreditselskabet GEORGE WILLIAMS, som lovede at hjælpe mig med et lån efter mit ønske og virkelig gjorde, som lovet uden enhver form for forsinkelse, var jeg i tvivl, men jeg udnyttede aldrig troen. Jeg troede aldrig, der stadig var pålidelige låntagere, før jeg mødte GEORGE WILLIAMS, som
hjalp mig virkelig med kredit og ændrede mit liv til det bedre. Jeg ved, at der stadig er mange gode långivere derude, men jeg vil råde dig til at prøve kreditselskabet GEORGE WILLIAMS for dets omsorg og forståelse. du ved ikke, om du har brug for et nødlån eller ønsker finansiering til dine projekter, så tøv ikke med at kontakte hr. GEORGE WILLIAMS, lånefirma, hans e-mailadresse er ?( georgewilliamsloanfirm333@gmail.com )